2009. január 12., hétfő

Az igaz szerelem ritka titka

Rating:★★★★★
Category:Other
Most olvastam a cikket...

Az igaz szerelem ritka titka A cinikusok már régóta vitatják az örök szerelem létezését. A brit Sunday Times szerint azonban az orvosi technológia bebizonyíthatja, hogy nincs igazuk.

A New Yorki Stony Brook Egyetem kutatói megvizsgálták olyan párok agyát, akik már több mint 20 éve vannak együtt. Minden tizedik pár esetében ugyanaz a kémiai reakció jött létre, ha a kedvesük fényképét látták, mint a friss házasok esetében.



Korábbi tanulmányok azt találták, hogy a friss szerelmespárok által érzett intenzív rajongás eltűnik egy évtized elmúltával.

Az új tanulmány szerint az igaz szerelem érzése az agy „jutalomkereső központjában” keletkezik, nem pedig a szívben, ahogy korábban gondolták. A tudósok felfedezték, hogy azoknál, akiknél a szerelem intenzitása 20 év elteltével is megmarad, általában kerülték az idegeskedést, a stresszt. A legtöbb élményt együtt élték át, és más közös vonásaik is voltak, mint például a nagylelkűség, a nyugodtság és a ragaszkodás.
Forrás: Dr.Info / MediPress
2009. január 12.

6 megjegyzés:

  1. Szerintem is van benne valami igazság, főleg ha ilyen sokan állítják.

    VálaszTörlés
  2. Talán a szívben van a szerelem és az agyban az anyagiak. Pénz beszél, a kutya ugat. Boldogságot nem lehet pénzért venni, de a legnagyobb szerelem is tönkre
    mehet pénzhiányban, talán? De szerintem pénz a legkevesebb. Azért Köszi.

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, ezt Mindenki másképp éli meg:))

    VálaszTörlés