2009. február 14., szombat

Valentin - Bálint nap

Rating:★★★★★
Category:Other

Szent Valentin emlékére nevezték el e napot a szerelmesek napjának, de már a második században is jeles ünnep volt. Egy történet szerint, Valentin, a III. században élt római pap volt, II. Claudius császár idején, aki felismerte, hogy az egyedülálló férfiak lojálisabb katonák, mint családos társaik, ezért megtiltotta katonái számára a házasságot. Valentin azonban ellenszegült a parancsnak és titokban továbbra is összeeskette a szerelmeseket. Szent Valentint keresztény hite miatt és a parancs megszegése miatt tömlöcbe vetették, ahol beleszeretett, és visszaadta az őr lányának látását, majd kivégzése előtt egy nappal levelet küldött a lánynak; A te Valentinod aláírással. Így maradt fent a máig, vált hagyománnyá a szerelmesek ünnepe.

Mit vegyünk, mivel kedveskedjünk szeretteinknek?

Bálint napkor illik valamivel meglepni kedvesünket. Ugyanakkor a sablonos ajándékok nem tükrözik eléggé az ünnep hangulatát. Persze az ajándékoknak mindenki örül, hiszen a szándék a fontos, mégis érdemes e napon valami különlegességgel meglepni kedvesünket.

Egy gyertyafényes vacsora, vagy különleges program nagyszerű ajándék lehet, de ne feledkezzünk meg arról, hogy mit szeret kedvesünk; egy otthon ülő típus nem feltétlenül örül egy kétnapos gyalogtúrának.


Kit lepjünk meg?

Valentin nap első sorban a szerelmesek napja. Nagyszerű alkalom ez arra, hogy összeszedjük bátorságunkat és szerelmet valljunk: ilyenkor mindenki örömét leli a szerelmeslevelekben, ajándékokban és képeslapokban. Meglephetjük közeli barátainkat és családtagjainkat is egy finom vacsorával, vagy más aprósággal.

Ötletek ajándékozáshoz:

Férfiaknak:
Vacsora. Ügyesebbek saját kezűleg is nekiláthatnak a vacsora elkészítéséhez. Elengedhetetlen a gyertyafény, és a romantika!

Virág. A legkönnyebben beszerezhető ajándék, minden nő szívét megdobogtatja.

Páros tárgyak. Ékszerboltokban könnyen be lehet szerezni egyforma szíveket, de választhatsz két egyforma bögrét, vagy más tárgyat, melyet mindig magatokkal hordhattok.

Lánykérés. Mi sem szebb, mintha egy férfi Valentin napon kéri meg kedvese kezét!


Nőknek:
Gravírozott tárgyak. Lepd meg párodat gravírozott órával, kulcstartóval, vagy más férfias ajándékkal.

Egyedi ajándék. Készíttess párodnak egyedi felirattal, vagy ábrával ellátott pólót, vagy bögrét.

Páros képek. Készíttess közös képetekből puzzle-t, esetleg nyomasd rá pólóra vagy bögrére.

Szív alakú tárgyak. Örök téma a szerelem, s e napon mi lehetne jobb ajándék, mint egy szív alakú párna, vagy szív mintás ruha.


Könyv ajánlat!



Müller Péter: Szeretetkönyv

A Jóskönyv, amely huszonharmadik kiadását éli, és elérte a kétszázezres példányszámot, sokunkat avatott be sorsunk és önmagunk új szemléletébe. A Szeretetkönyv továbbvisz a sorsproblémák, az önmegértés és a másik ember megértésének útján. Ahogy a Jóskönyv, a Szeretetkönyv is beszélgetőtárs. Ismeri a kérdéseinket, vívódásainkat. Az író tudja, hogy
amikor a nő-férfi kapcsolatról, a szexualitásról, az anya-gyerek viszony nehézségeiről, az Istenszeretetről, a magány feloldásáról, szeretteink elvesztéséről faggatjuk, ezek a kérdések igazából mindig a szeretet egyetlen, legnagyobb kérdésére vezethetők vissza. Tudja, hogy minden gondunk mögött igazából ez az egyetlen szó rejlik, ezért evvel szólít meg.
Szeretni segít.


Helen Exley: A boldogság öröme

Több száz idézet békéről, barátságról, nevetésről és az élet egyszerű örömeiről - valódi kincsestár ebben a különleges minikönyvecskében.


Helen Exley: Az élet művészete

A könyv segítséget nyújt mindazoknak, akik szeretnének időnként kilépni a mindennapok taposómalmából. Megtanít a csend, az otthon, a nyugalom élvezetére, ráirányítja a figyelmet
az elmélyülés, a természettel való azonosulás fontosságára, a létezés csodájára. Az emberiség legbölcsebb íróinak és gondolkodóinak szavai visszavezetik az olvasót a szépség és a béke elveszettnek hitt birodalmába.



Helen Exley: Örök emlékül szerelmemnek

"Szeretlek." Ugyanezt a szót rengetegen mondták ki különböző korokban, számtalan formában. Válogatásunkban éppúgy megtalálhatjuk a híres emberek - Chopin, Keats vagy Sarah Bernhardt - szavait, mint ismeretlen szerelmes bolondokét, meg örök hűséget esküdött szeretőkét. Ideális ajándék tehát annak a személynek, aki értelmet ad életünknek.



György Edit: Szerelmes gondolatok
A szerelem könyve

Ez a könyv azoknak szól, akik szerelmesek és szerelmes gondolataik vannak. Azoknak is szól, akik valaha szerelmesek voltak, így sorait olvasva ismét átélhetik az egykor mámorító érzést. Akik még nem voltak szerelmesek, azokban vágyat ébreszt: a nőben a férfi iránt, agglegényben a házasság iránt, hűtlenben a hűség iránt .

5 megjegyzés:

  1. Egyik szebb, mint a másik. Nehéz volna választani. Köszi

    VálaszTörlés
  2. Úgy szerettem volna valakitől a Szeretetkönyvet megkapni... hát... talán majd jövőre....:-(((

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sajnálom Zsuzsa, de így sem jelenik meg. Azt hiszem nekem mégtöbbet
    kell tanulnom. De azért köszönöm fárakozásodat.

    VálaszTörlés
  4. Remélem azért sikerül megnyitnod:))

    VálaszTörlés